Välkommen till Inger Henricson och
AKTIMERA
Friskvårdsavdelning i familjeföretaget Henricson Technology AB

AKTIMERA erbjuder utbildning / behandling i:

Tai Chi Ch´uan - har sitt ursprung i den kinesiska folksporten Wushu, vilket betyder krigskonst och har utvecklats från en teknik för kamp och överlevnad till en av världens mest utbredda motionsformer. Jag lärde mig Wu-formen, som är en av de fem grundformerna, under åren jag bodde i Hong Kong (1989 - 1994) och har varit instruktör sedan 1996.

Medicinsk Qi Gong - är en av behandlingsformerna i TCM, (Traditional Chinese Medicin) men är främst en självbehandlingsmetod som utvecklats under tusentals år i Kina och som nu sprider sig allt mer i västvärlden. Jag gick min första kurs i Qi Gong 1996 och har lärt mig tre varianter. Nu undervisar jag mest i "Dr Effie Chows Healing Qi Gong" från San Francisco. Se www.eastwestqi.com
Jag är diplomerad Träningsledare vid MediQiAkademien i Malmö sedan oktober 2000 och har läst två år på deltid till Qigong -Terapeut.

Taktil Stimulering - är en medveten och strukturerad mjuk massage som aktiverar huden, vårt första och största sinnesorgan. Den är en neuropsykologisk och neurofysiologisk behandlingsform och kan även definieras som en sinnesträning. Genom den lätta beröringen aktiveras oxytocinet, (lugn och ro hormonet) vilket innebär att Taktil Stimulering är en lämplig behandlingsform för stressade människor som behöver hjälp att slappna av.
Jag utbildade mig till Beröringspedagog 1996.


Adresser:
Aktimera
Box 128
917 22 Dorotea
Tel 0942-250-88 (Privat 250 16)
Mobil 070 - 60 77 388
E-mail: inger@henricson.se